ADO opnieuw te sterk voor DSO

10 februari 2019door Webmaster

DSO speelde gisteren tegen ADO de eerste van de 6 finales in de strijd tegen degradatie. Hoewel het voor DSO net als in de thuiswedstrijd voelde alsof er meer in had gezeten, wist ADO toch vrij eenvoudig te winnen, 18-13.

DSO begon wel goed aan de wedstrijd, iets wat de laatste weken niet het geval was. De eerste 10 minuten vielen de doelpunten om en om en zo stond er een gelijke stand op het scorebord. Daarna haperde bij DSO de doelpuntenmachine. ADO profiteerde optimaal door in een kort tijdsbestek 4 keer te scoren en liep zo weg naar 8-4. Dat bleek later het beslissende gaatje te zijn. Vanaf dat punt ging het namelijk weer gelijk op maar het gat was toen al gemaakt.

In de tweede helft lukte het DSO maar niet om het gat te verkleinen. De kansen waren er wel, verdedigend stond het ook goed, maar doelpunten bleven uit. Mandy probeerde met wat wissels en omzettingen nog iets te forceren, maar ook dat leverde helaas niet het gewenste effect op. ADO won dus de wedstrijd en voor DSO is het zaak in de resterende 5 wedstrijden echt punten te gaan pakken. Concurrenten TOGO en Seolto verloren ook, maar NIO wist verrassend te winnen van Paal Centraal. Volgende week speelt DSO tegen Korbatjo, dat door de nederlaag van Paal Centraal op koers ligt voor de titel. Op papier misschien wel de moeilijkste wedstrijd van de 5 die nog komen, maar DSO zal er alles aan gaan doen om voor een stunt te zorgen.